Свемоћни "Фејсбук"

Захваљујући најпопуларнијој друштвеној Интернет мрежи, 62-годишња Британка из Дорсета пронашла је сина за којим је безуспешно трагала 27 година.

Када се Британка из Ливерпула Aврил Граб развела 1982. године, суд је одлучио да син Гевин остане код ње.

Међутим, једнога дана, отац, који је имао право на виђање, рекао га је да га води у зоолошки врт у Блекпулу. Тада је последњи пут видела сина.

Отац, Џозеф Парош, пореклом Мађар, практично је отео 3-годишњег Гевина и одвео у Мађарску, након чега му се изгубио сваки траг.

На случају киднаповања без успеха су се ангажовале британске и мађарске власти. Aврил и њена сестра Берил Вилсон су годинама безуспешно покушавале да га лоцирају преко мађарске амбасаде у Лондону и британске у Будимпешти, чак су са својим случајем стигле и до тадашње британске премијерке Маргарет Тачер.

Што нико није могао за 3 деценије, урадио је "Фејсбук" за неколико секунди.

Наиме, Aврилина сестра је у марту месецу у "Гугл" претраживач укуцала Гевиново име и нашла линк до његове странице на популарној социјалној Интернет мрежи.

Није могла да верује када се појавио његов профил на коме је као место рођења наведен Ливерпул и Aврилино име као име мајке.

Оставила му је поруку. Прошло је неколико дугих и напетих недеља, али одговора није било. Касније се испоставило да он још од октобра 2008. није проверавао своју страницу.

"Назвала сам сестру када ми је Гевин одговорио и рекла јој да седне. Све што сам након тога могла да чујем било је вриштање", испричала је Берил.

Мајка и син су се после 27 година нашли у дому Грабових у Пулу у четвртак у 4 ујутру, након што га је њен садашњи муж Џеф покупио са лондонског аеродрома "Гетвик".

"Нисам могла да спавам. Једноставно сам седела и чекала да стигне. Иако је прошло скоро 30 година, када сам га угледала одмах сам га препознала. Има моје очи", изјавила је за "Тајмз оф Лондон" 62-годишња Aврил, делимично одузета јер је за Божић доживела шлог.

Комуникација је у почетку ишла тешко. Гевин је заборавио и оно мало енглеског што је знао као дечак, а мајка не прича мађарски.

"Само смо се грлили", наставља мајка, "То је најсрећнији дан у мом животу".

Тридесетогодишњи Гевин, чији је отац преминуо 2006, сада је грађевински радник, ожењен је Силвијом и има троје деце, Анастасију (10), Томаса (7) и Анђелину (6). Бака тек треба да их упозна. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару