Уз посао и нове груди

Приватна клиника за пластичну хирургију из Прага велики проблем са дефицитом особља у земљи решила је понудом која се "тешко одбија" - кандидаткињама је уз посао обећана и пластична операција по избору.

У једној приватној клиници у Прагу, млада медицинска сестра носи "поло" мајцу уместо стандардне стерилне одеће, показујући своје савршене груди и стомак - поклон од клинике у којој ради.

Као и осталих 7 сестара, Петра Каливодова прихватила је посао у клиници "у замену" за пластичну операцију по избору.

Могла је да бира било коју другу клинику у главном граду Чешке, јер здравствени систем ове земље тренутно вапи за још најмање 6.000 медицинских сестара, поврх 90.000 запослених, указују подаци Чешког удружења медицинских сестара. 

"Причала сам о томе са колегама и пријатељицама, понуда је заиста била интересантна", рекла је Каливодова, која се одлучила за липосукцију.

На овај начин, "фенси" приватна клиника "Искер" решила је проблем са дефицитом помоћног и високостручног особља, јер се за свако радно место пријављује по више десетина кандидаткиња.

Јиржи Швајцер, директор клинике, каже да су на идеју да потенцијалним секретарицама, лекаркама и сестрама понуде естетску интервенцију по избору дошли прошле године.

Занимљиво је да ова понуда за посао никада није оглашена у медијима. Менаџери су је спомињали током разговора са кандидаткињама за посао и надали се да ће се ићи "од уста до уста". Невероватно, али прича се раширила "као у сну".

Иначе, хируршка интервенција на грудима у клиници "Искер" кошта 75.000 круна (2.823 евра), што је више од три месечне плате медицинске сестре, док је цена липосукције 1.880 евра, или две месечне плате.

Понуда има и зачкољицу - медицинска сестра која пре рока од три године раскине уговор мора да плати обављену операцију. Ако остане у клиници три године, уз нови уговор добија још једну бесплатну интервенцију у области пластичне хирургије.

Према званичним подацима, број клиника за естетску хирургију утростручио се у Чешкој од 1997. до 2006, са бројке од 61 на 200. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару