Хипно-дијета

Случај домаћице Мерион Корнс која годинама није могла да смрша, још једнапут је доказао да је "ум изнад материје". Њу је хипнотерапеут "убедио" да јој је операцијом смањио желудац, након чега је смршала 25 килограма.

Енглескиња Мерион Корнс, која ни после десетак различитих дијета није успела да смрша, изгубила је чак 25 килограма за четири месеца уз помоћ хипнозе.

"Пре тога сам пробала све живе дијете и вежбе које свет може да понуди. Покушала сам са таблетама, милкшејковима, чак и са личним тренером, али ништа није вредело", каже госпођа Корнс. 

Ова 35-годишња мајка троје деце из Вистона у Мерсисајду, у време хипно-третмана је живела у Шпанији.

Пошто више није знала шта да ради, очајна Мерион, тешка 98 килограма, се обратила хипнотерапеуту из једне приватне клинике у Марбељи. За 780 фунти, провео ју је кроз 5 сеанси.

"Сада скидам по килограм и по недељно, јер верујем да имам стезник у стомаку", објашњава Мерион, чији конфекцијски број је спао са 22 на 14. 

Наиме, хипнотизер из Марбеље уверио ју је под дејством хипнозе да јој је оперативно подвезао желудац који је тиме смањен на величину лоптице за голф и да је сита већ након првих залогаја.

"Бизарно, али могу да се сетим сваке фазе 'операције' - да сам на колицима одвезена у салу, звекета инструмената, чак и мириса анестетика."

Жаки Лондон, нутрициониста и портпарол Британског дијететског удружења сматра да је реч о методу која би могао да буде решење за многе који су безуспешно покушавали да смршају.

"Ово је стварно нова идеја и никада раније нисам наилазила на њу. Стезници за желудац су доступни онима који имају проблеме са тежином, али има и доста споредних ефеката. Ако ово функционише и људи могу да смршају на исти начин без операције, веома је важно да добију правилан савет. Такође је важно да знају циљну тежину и да знају која им је идеална тежина", каже стручњак британског удружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару