Преузео волан од онесвешћеног тате

Шестогодишњак из Небраске преузео је волан камионета када се његов отац онесвестио због пада шећера у крви и успео да сачува возило од судара све док га полицајац није зауставио.

Тастин Мејнс, 6-годишњи дечак из Норт Плејта у америчкој држави Небраски, седео је на задњем седишту породичног камионета са 3-годишњим братом док су се са татом враћали из ресторана.

У једном тренутку, њихов отац Филип је пао преко волана, испричао је после дечак полицији.

"Сећам се да је требало да изађемо из тржног центра - било је око 18.45 часова", рекао је Филип Мејнс за лист "Норт Плејт телеграф", додајући: "Следеће што се сећам било је да су ме пробудили полицајац и лекари, а било је 20.15 часова".

Онесвестио се због пада шећера у крви.

Тастин је брзо сео у очево крило како би могао да контролише кретање возила и види пут. Иако је очева нога склизнула с папучице гаса, "шевролет авеланш" се и даље кретао брзином 16-24 километара на час, саопштила је полиција.

Дечак је управљао камионетом неколико блокова, чак и скретао да би затим ушао у део града који није препознао. Тада га је приметила полиција.

Локални полицајац Роџер Фризи потрчао је за камионетом, успео кроз отворени прозор да дохвати аутоматски мењач и пребаци га у паркинг позицију. Возило је коначно стало.

"Фризи ће бити награђен за своју брзу, професионалну реакцију у овом случају. И дечак је посебан. Успео је да предузме брзу акцију када његов отац више није могао да управља, и на њега смо веома поносни", изјавио је шеф полиције Мартин Гутшенритер.

Тастин је рекао да се престравио када је видео да му је "отац заспао" и да се опет уплашио када се полицијац појавио на прозору возила.

А када је Фризи зауставио камионет? "Био сам пресрећан", рекао је Тастин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару