Алек Болдвин увредио Филипинке

Шаљива изјава холивудског глумца Алека Болдвина да ће себи имејлом поручити невесту са Филипина, изазвала је жестоке реакције на Филипинима где се чак огласило и министарство спољних послова.

Шалећи се на свој рачун, познати амерички глумац Алек Болдвин је током гостовања у популарној емисији "Вечерњи шоу са Дејвидом Летерманом" изјавио да намерава да наручи супругу Филипинку преко Интернета.

Овом "увредљивом изјавом пуном предрасуда" омаловажавају се све Филипинке удате за Американце, истакла је у свом писму глумцу Сесилија Ребонг, филипински конзул у Њујорку.

Она је подсетила Болдвина да су Филипини једна од водећих земаља у свету по резултатима борбе против трговине женама и децом.

"Разумљиво је да, као глумац и комичар, можда тога нисте свесни, али као јавна личност дужни сте да водите рачуна о дискриминишућим изјавама, нарочито у тако разнобојном, богатом и разноликом мултикултуралном друштву какве су САД", навела је Ребонг у свом писму.

Огласиле су се и многе женске организације на Филипинима као и филипинске посланице које су тражиле да се Болдвин јавно извини, поручујући филмској звезди да "Филипинке нису на продају, чак ни холивудским глумцима".

Нови посао

Болдвин је у истој емисији саопштио и да ће са Њујоршком филхармонијом путовати у Ханој, кад оркестар у октобру крене на прво гостовање у Вијетнаму.

Оркестар ће одржати два концерта у Ханојској опери.

Болдвин, звезда ТВ комедије "30 Rock", од јесени ће бити водитељ радио емисије "Њујоршка фихармонија ове недеље".

Гостујући у ТВ емисији Дејвида Летермана, глумац са Лонг Ајленда је изјавио да му је нови водитељски посао "једна од најлепших ствари које су му се догодиле у животу".

Такође се нашалио да је Њујоршка филхармонија знала где да га нађе "јер сва угледна имена у класичној музици долазе из само два места: Беча и са Лонг Ајленда".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару