Исус у фармеркама

У Британији је, испред локалне цркве у Акфилду, откривена скулптура Исуса Христа "која не трпи патњу, већ је динамична и жели вам добродошлицу".

Католичка црква "Наше госпе чедне и Светог Филипа Нерија" у градићу Акфилду у Енглеској, открила је бронзану скулптуру названу "Исус у фармеркама", која приказује Христа као човека 21. века, преноси британски "Телеграф".

Откако је прошле недеље окачена на звоник цркве, 30 метара изнад земље, бронзана статуа аутора Маркуса Корниша, висока два и по метра и вредна 35.000 фунти, постала је прави хит испред локалне цркве у источном Сасексу.

Дело које приказује Исуса у кошуљи, са излизаним фармеркама, и које је открио отац Дејвид Бакли, створено је захваљујући новцу завештаном од стране Винифрида Грегорија (87), члана конгрегације који је преминуо прошле године.

Христова одећа се лагано "њише на ветру", а коса и брада су му уредно и модерно подшишани.

"Стално смо у потрази за новим начинима обогаћивања људи по питању њиховог искуства са хришћанством и добро је што људи умеју да буду отвореног ума. Модерни прикази Христа су чести, али не у овом подручју. Желели смо фигуру Христа која не трпи патњу, већ је динамична и жели вам добродошлицу", рекао је отац Бакли.

"Осетили смо да ће овај дизајн савршено објединити дух и Христова дела и мислим да скулптура говори сама за себе."

Чланови конгрегацијског комитета су прошле године отворили конкурс за статуу која би обележила педесетогодишњицу постојања цркве. Пројекат Маркуса Корниша био је највећи фаворит, са 200 гласова парохијана "за", наспрам 14 "против".

"Одећа се 'њише' да би појачала осећај да је жив и његову снагу у пркошењу земаљским бригама. Такође је савременија да би повезала Христа са његовим данашњим следбеницима, као са онима у његовој прошлости", објаснио је отац Бакли.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару