Мајмуница "организовала" своје бекство

Интелигентна орангутанка Карта, позната по надмудривању са чуварима зоо-врта у Аделејду, на невероватан начин је "организовала" своје бекство, тако што је прво приремила "мердевине" од грања, а онда изазвала кратак спој у огради.

Двадесетседмогодишња Карта, орангутанка са историјом прављења проблема, у покушају да побегне из добро чуваног зоолошког врта у аустралијском граду Аделејду, гурнула је грану у електричну ограду и изазвала кратак спој.

Затим се попела на гомилу грања, корења и разних крхотина коју је раније припремила, и користећи је као платформу, узверала на врх бетонско-стаклене ограде.

Неко време je седела на зидићу гледајући на обе стране. Приметио ју је један посетилац и дигао узбуну.

Врт, који је био препун посетилаца због Дана мајки, испражњен је за сваки случај, а ветеринари су били спремни са пушкама за успављивање.

Међутим, након пола сата "посматрања слободе", Карта се предомислила и вратила у кавез.

Директор зоо-врта, Питер Вајтхед, изјавио је да никоме није јасно како је Карта закључила на који начин може да проузрокује нестанак струје, а није јасно ни како чувари нису ништа посумњали видевши да је у кавезу направила неку врсту импровизованих мердевина.

Иако се нашла на само пар метара од посетилаца, Вајтхед тврди да 62 килограма тешки мајмун никада није показао знаке агресивног понашања.

"Ово је изузетно интелигентна животиња. И раније смо с њом имали проблема, јер стално покушава да надмудри чуваре", рекао је директор.

"Ко зна због чега се предомислила. Могла је без проблема да скочи са ограде и да побегне. Мислим да је схватила да не припада тамо. Сама се спустила низ ограду и вратила у кавез", додао је Вајтхед који је признао да је ово био прилично "трауматичан" дан за многе посетиоце, али и за особље врта. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару