Директора радарске компаније ухватио радар

Извршном директору у једној од највећих британских компанијa за производњу и постављање радара, јуче је на шест месеци одузета возачка дозвола пошто је возио 166 километара на сат на месту где је ограничење 113.

Тома Рајала (49), директора одељења за постављање и одржавање радара у компанији "Серко" (Serco), управо је "његов" радар снимио како вози пребрзо, тачније ухваћен је код Њупорта у Сафолку док је почетком јануара возио 102,92 миље на сат (око 166 километара на сат) на путу на којем је ограничење брзине 70 миља на сат (приближно 113 километара на сат).

Помало апсурдно звучи да је баш Рајалов сектор од 1992. године до данас поставио аутоматске радаре на 4.000 локација широм Британије.

Обзиром да му је то треће прекорачење брзине у последње две године, новчано је кажњен са 300 фунти, плус 46 фунти за судске трошкове. Одузета му је и дозвола на 6 месеци, јер је зарадио 6 казнених поена, а већ их је имао исто толико.

Рајал је пред судом у Садбурију рекао: "Прихватам одлуку суда. Слажем се да пребрза вожња није прихватљива и жалим што сам то урадио".

Директор је онда покушао да се "извади" причом да је вожња есенцијална за обављање његовог посла, што подразумева 50.000 километара годишње и да би морао да запосли 2 приватна возача са платом од по 30.000 фунти на годишњем нивоу, а то би значило да његово троје деце више не би могло да иде у приватну школу. 

Занимљиво је да је прошле године Рајал био изузетно активан у кампањи против пребрзе вожње коју је спонзорисао "Серко", названој "Safe Drive Stay Alive" (Пажљиво вози и остани жив).

Тада је изјавио: "Свакога дана сагледавамо директне последице безобзирне и опасне вожње. За много младих људи то се заврши затворском казном, али за породице жртава бол траје много дуже".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару