Платио синглерицу скоро 26 хиљада фунти

Једна од две на свету преостале винилне копије сингла Френка Вилсона из 1965. године, недавно је на аукцији у Енглеској продата за 25.742 фунте, што је рекордна цена за овај формат.

Купац, који је желео да остане анониман, издвојио је чак 25.742 фунте како би постао власник оригиналне сингл плоче Френка Вилсона "Do I Love You" из 1965. године.

Плоча која је постигла астрономску цену била је у власништву Кенија Барела, ди-џеја из енглеског града Фајфа, који ју је у Канади 1997. купио за 15.000 фунти.

Продају је организовао продавац плоча из Лестершира, Џон Меншип, који каже да је било чак 70 понуда за раритетни сингл.

Бивши власник Барел тврди да ју је продао да би повећао свој кредибилитет експерта за плоче.

"На њој је и аутограм певача Френка Вилсона од пре 8 година, а зато што је на њој написао 'Кенију...' мислио сам да ће знатно умањити цифру", изјавио је Барел.

Реч је о једној од две плоче тог славног певача које постоје у свету, с тим да је ова једина која још може да засвира.

Наиме, након што је Вилсон објавио да напушта светла позорнице и да каријеру наставља као текстописац и продуцент, шеф продуцентске куће "Мотаун" Бери Горди наредио је да се униште све копије које су биле у магацинима.

Обзиром да је Вилсон почео да пише хитове за "Супримсе" и "Фор Топсе", сингл "Do I Love You" је заборављен све до касних 70-тих.

А онда је "испливао" однекуда и моментално постао "химна" када је почео да се пушта на "Северној соул сцени" у Енглеској. Заправо, та плоча, која је оригинално стајала у "Мотауну", позајмљена је и никада враћена, што је вероватно било пресудно да се сачува. Касније је нашла свој пут до Енглеске.

Меншип сматра да је то једно од највећих открића свих времена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару