Британац добио "најбољи посао на свету"

Бен Саутхол име је срећника из Енглеске који ће 6 месеци, почев од 1. јула, имати "најбољи посао на свету" на рајском острву Хамилтон у Квинсленду, у Аустралији.

Тридесетчетворогодишњи Британац Бен Саутхол проглашен је данас победником конкурса за "најбољи посао на свету" - изабран је за чувара аустралијског острва Хамилтон у Великом коралном гребену.

Саутхол, Енглез из Питерсфилда који се бави хуманитарним радом, надмашио је осталих 15 финалиста који су изабрани међу више од 35.000 пријављених кандидата.

Финалисти су протекла 4 дана провели на острву ради коначне селекције, што је подразумевало роњење кроз кристално чисту воду, роштиљање на плажи и релаксирање у "спа" центру. Такође су морали да демонстрирају своје блогерске способности, да прођу пливачке тестове и интервјуе.

Победник ће за плату од 150.000 аустралијских долара (105.000 америчких долара) имати задатак да шест месеци ужива у лепотама "рајског" острва - да се сунча, шета, плива, рони, вози чамцем и сваке недеље допуњава блог фотографијама и видео снимцима.

"Надам се да могу да 'продам' гребен онолико колико сви очекују... Моје пливање је на сву срећу изнад стандардног", рекао је Саутхол на данашњем проглашењу на острву Хамилтон.

Бен је својевремено радио и као туристички водич по Африци, али је његово последње занимање је било везано за хуманитарни рад. У видео материјалу који послао уз пријаву, изразио је љубав ка авантуризму и приложио своје фотографије када је ишао на јахање нојева, трчао маратон, ронио, љубио жирафу...

Победник ће бесплатно живети у пространој трособној вили са погледом на околна острва и са приватним базеном. Бен планира да на острво доведе и своју девојку, Канађанку.

Почиње да "ради" 1. јула.

Иначе, конкурс је у оквиру 1,7 милиона аустралијских долара вредне кампање за промоцију туризма организовала влада аустралијске државе Квинсленд. Званичници кажу да се већ исплатила, створивши за регион публицитет од 110 милиона долара.   

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару