Мајстор крао новац из паркинг сатова

Један званични градски мајстор за паркинг сатове из Вирџиније, злоупотребио је свој положај и, уместо да поправља, празнио је ноћу сатове. Мало по мало, кући је кришом однео око 4 тоне новчића, односно 170.000 долара.

Американац Вилијем Фел, мајстор за поправљање паркинг сатова у Александрији, граду у Вирџинији, украо је за годину дана из тих машина 170.000 долара и чувао је гомилу новчића у својој кући у области Стафорд, барем док га полиција није ухапсила.

"Никада нисам одузео толико металног новца приликом претреса куће", казао је "Вашингтон посту" полицијски наредник Шарам Фард из полиције у Александрији.

Господин Фел, пише у извештају снага реда, кретао би "на посао" у 3 сата ујутру, доста пре него што је заиста почињала његова смена. Сео би у свој службени камиончић и, под окриљем мрака, празнио садржај сатова по целом Старом граду у Александрији. Затим би се одвезао назад до свог приватног аутомобила и изручивао вреће у пртљажник. А онда би започео свој нормални радни дан, односно поправљао паркинг сатове.

Полиција је "златни рудник" 61-годишњег мајстора пронашла 15. априла, после праћења које је трајало од јануара. Његов дом је подсећао на неки казино у Лас вегасу, јер су се посуде, ћупови, кутије, сребрне ћасе, итд, напуњене са неколико тона новчића, налазиле по целој кући.

Вилијем, који је за град обављао овај посао 16 година, у јуну био унапређен у свом Одељењу за транспортне услуге. Живео је сам, ништа није ставио на свој банковни рачун, нити је потрошио део украденог новца. Сада се као службено лице суочава са две оптужбе, за проневеру и малверзацију.

"Он није глуп човек у било којем смислу. Ради се само о похлепи, претпостављам", каже наредник Фард.

Фелови надређени почели су да сумњају у његово поштење када су установили да је, упркос поскупљењу паркирања на 1 долар по сату, у 1.040 паркинг сатова у граду прошле године било знатно мање новца.

Полиција је почела да га прати и поставила је камеру у његов сервисни камиончић. Мајстор је празнио између једног и 24 паркинг сата сваког дана, тј. ноћи. У свакој машини налазило се око 80 долара.

Полиција је проценила да је узео око 170.000 долара у новчићима од по 5, 10 и 25 центи, што је морало бити тешко око 4 тоне.

Годишња плата Вилијема Фела износила је 57.800 долара. Сада је на неплаћеном одсуству - у градском затвору!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару