Живот после Беле куће

Бивши амерички председник Џорџ Буш на свом ранчу у Тексасу припрема мемоаре о осмогодишњој владавини. За то време, његова жена Лаура бави се јогом. Секретарка бивше администрације Кондолиза Рајс посветила се писању спортског блога, а главни председников саветник Карл Ров постао је зависник од интернета.

Џорџ Буш се, после осам година у Белој кући и велике медијске експонираности коју доноси функција председника најмоћније силе света, врло брзо прилагодио животу на свом ранчу у Тексасу, где ужива као активан политички пензионер.

Са њим је и супруга Лаура која се посветила јоги, а далеко од стресних политичких акивности су и главни чланови његове некадашње радне екипе.

Бивша шефица дипломатије Кондолиза Рајс, позната по префињеној музикалности, није се окренула клавиру, већ се посветила писању спортског блога, а главни Бушов политички саветник Карл Ров је, како бележи америчка штампа, постао зависник од интернета.

Буш је и током мандата често боравио на свом ранчу, а тамо је примао и државнике попут Путина, Саркозија, Блера и многих других, са којима је "претресао" најактуелније међународне теме.

Домаћин и сада радо прима госте, али је у њиховим разговорима много мање политике.

Неке старе навике бивши председник је, ипак, одржао. И даље устаје врло рано, а од осам до подне је у својој библиотеци, где чита и пише.

Уз помоћ свог некадашњег писца говора, Кристофера Мичела, полако сортира сећања на политичку каријеру која ће, како се очекује, бити преточена у мемоаре.

Има најава да би то дело могло угледати светло дана већ идуће године.

Очекује се да ће Бушови радови бити занимљиви с обзиром на то да је његов мандат обележен крупним светским догађајима, од којих је многе сам створио или изазвао.

Кондицију за писање стиче углавном вожњом бицикла, чак се и уписао у локални бициклистички клуб.

Јахање му је и даље хоби, а ранч у Тексасу му пружа добре погодности за то уживање, јер је клима током целе године врло пријатна.

Недавно је смислио нов хоби, који му доноси лепу зараду - држи предавања о "осам значајних година у Белој кући".

Приход намерава да пласира у изградњу председничке библиотеке која ће, према неким најавама, вредети 300 милиона долара.

Када је, пре неколико дана, у шали изјавио да тражи нов посао, преко локалног листа му је стигла понуда једне трговине да дође и само поздравља муштерије.

Обећали су му радно време по избору, сигурно место за паркирање и попуст при куповини који имају остали запослени.

Прошле недеље, Џорџ и Лаура су организовали дружење са "старом екипом", али се то окупљање није завршило како су очекивали - зато што је, уз Рајсову и друге блиске сараднике, изостао и бивши потпредседник Дик Чејни.

Пишући о том изостанку, медији су подсетили да је, при крају Бушовог и његовог мандата, Чејни више пута јавно критиковао неке "газдине" одлуке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару