Подгоричанин тријумфовао у италијанском "Великом брату"

Ром из Подгорице, Ферди Бериша, тријумфално је напустио кућу италијанског "Великог брата", након што су његова срдачност, отвореност и потресна животна прича освојиле публику на Апенинима.

Фердинанд "Ферди" Бериша, двадесетдвогодишњи Ром из Црне Горе победио је у финалу девете сезоне италијанског "Великог брата", освојивши награду од 300.000 еура.

Читав спектакл месецима је директно преносио Медијасетов "Канал 5", чији је власник италијански премијер Силвио Берлускони.

Његова искрена и потресна исповест о тужном детињству, проживљеном у сиромаштву и далеко од породице, освојила је италијанску публику.

Милански "Коријере дела сера" објавио је да је финале "Великог брата" пратило осам милиона гледалаца, уз коментар да је "победила нормалност", пишу подгоричке "Вијести".

Ферди је "освојио" Апенине изузетним понашањем и једноставношћу током свих 99 дана "Великог брата", а пленио је срдачношћу и отвореношћу.

Италијански медији са великом пажњом испратили су његов тријумф, а неки од наслова били су "Црногорски Ром осваја Италију", "Ферди Бериша, од имигранта до краља куће", "Ферди, газда куће", "Цига, бајка и Велики брат".

Посебно је Италијанима био интересантан његов кратки, али узбудљиви животни пут, који је, често уз сузе, препричавао пред камерама.

Породица Бериша живела је у изузетном сиромаштву у предграђу Подгорице. Брак његових родитеља се распао након што је отац алкохоличар често тукао мајку.

Пре 13 година, отац је, без знања мајке, успео да се са 8-годишњим Фердијем чамцем докопа југа Италије. Сина је у Напуљу и Бриндизију терао да краде и проси, а када је Ферди то почео да одбија, редовно га је тукао.

Полиција их је касније раздвојила и поверила Фердија институту "Дон Орионе" у градићу Фано на јадранској обали, где је дечак могао да учи.

После петогодишњег боравка у Институту, живео је са једном италијанском породицом две године.

Случајност је хтела да се пријави за серијал "Велики брат", буде одабран у конкуренцији од чак 10.000 кандидата, те да тријумфује у фантастичном спектаклу какав само Италијани знају да припреме.

Откада је напустио Црну Гору, Ферди није видео мајку и сестру. Захваљујући учешћу у ријалити шоуу, добио је њихове видео-поруке, које је могла да види и чује милионска публика. То су били најдирљивији тренуци у 100 дана живота у кући "Великог брата". Ферди није могао да савлада емоције и силно се исплакао.

Да није било популарног серијала, ни Хајрија Бериша вероватно никада не би сазнала како изгледа њен син Ферди. Захваљујући учешћу у ВБ и Ферди је "упознао" мајку, која живи у Будви, и сестру Елфију, која је са шест година насилно одведена у Немачку, пишу "Вијести".

Ферди, данас помоћни кувар у ресторану у Фану, је на јучерашњој конференцији за штампу изјавио да ће новац прво дати за кућу, да ће помоћи мајци и сестри, а онда се враћа свом редовном послу у кухињи. У плану му је и факултет.

Већ славног победника у блиској будућности очекују и хонорари од рекламних спотова и уговор о издавању календара за 2010. годину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару