Џедаји у шкотској полицији

У шкотској полицији запослено је 10 "Џедај витезова", што и није зачуђујућ податак, обзиром да је попис из 2001. показао да је чак 14.000 Шкота "Џедај" вероисповести.

Десетак полицајаца који раде у шкотским снагама реда, у рубрици вероисповест уписало је Џедај, по ликовима из филмског серијала "Ратови звезда" који се, користећи Силу, боре против сила мрака и зле Империје.

Полиција у Стратклајду саопштила је тај податак на молбу полицијског магазина "Џејн" који се позвао на закон о доступности информација од јавног значаја и пренео да се за ту "вероисповест" определило осам униформисаних лица и двоје цивила.

Подсетићемо вас да у "Ратовима звезда" витезови Џедаји, као што су Лук Скајвокер, Оби-Ван Кеноби и Јода, користе Силу како би победили лорда Дарта Вејдера који је прешао на мрачну страну.

Уредник магазина "Џејн", Крис Херберт, који је затражио информацију, изјавио је да "Сила мора да је снажна у полицији Стратклајда са толико Џедај полицајаца и особља", пренео је Би-Би-Си њуз на свом сајту.

Портпаролка полиције у овом граду је потврдила да су подаци дати за упитник о разноликостима и који има шест рубрика као што су године, пол, верско уверење и сексуална оријентација, и нагласила да су подаци дати добровољно и да су поверљиви.

Иначе, полиција у Стратклајду има 8.200 униформисаних полицијаца и 2.800 запослених цивила.

Приликом пописа 2001. у Енглеској и Велсу, око 390.000 људи се изјаснило као Џедај, а у Шкотској их је било око 14.000.

Званична статистика их, међутим, не признаје као посебну категорију и води их као атеисте.

Прошле године, браћа Барни и Данијел Џоунс основала су британску Цркву џедаја која нуди проповеди засноване на Сили, тренинге са ласерским мачем и технике медитације!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару