Нашла чек на 358 хиљада долара и вратила га

Американка из Лос Анђелеса нашла је на улици чек на 357.959 долара, али јој није пало на памет да га задржи. Чак није хтела ни банци да га врати, већ искључиво власници.

Тејлон Кертис из Лос Анђелеса ишла је у пошту када је на улици опазила папир за који је помислила да је нека реклама. Узевши папир да би га бацила у корпу за отпатке схватила је да се ради о правом банковном чеку са својеручни потписом, на којем је великим, "масним" бројевима и словима писало 357.959,55 долара, пише локална штампа.

"Нисам могла да верујем. Замало да се онесвестим. Никада нисам видела чек на толики износ, бар не у мом поседу", рекла је Кертисова која ради на кредитима.

Одмах је кренула у потрагу за легитимним власником чека за којег се испоставило да је жена. Али, била је субота поподне и банке су се затварале.

У понедељак, уз помоћ новинара Дејва Малкофа са КЦАЛ-ТВ, успела је да је пронађе. Власница је у паници отрчала у банку.

"Мислим да је ушла код менаџера банке у истом тренутку када је он мени узвратио позив. Могла сам да чујем сав тај метеж и узбуђење у позадини", објашњава поштена налазачица. 

Тејлон Кертис је кратко попричала са власницом, али банка "Пасифик меркантајл" код које је чек издат, дала јој је другачије инструкције. Захтевала да буде враћен њој и да им га пошаље поштом.

Кертисова није желела да ризикује са поштом и инсистирала је да чек врати лично власници како би је упознала. Али се мало разочарала након сусрета, јер није видела оно што је желела.

"Хтела сам само да јој видим лице и да јој покажем да још увек постоје поштени људи", изјавила је Тејлон смејући се.

Каже да никада није помислила да задржи новац за себе и одбила је награду коју јој је понудила власница чека.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару