Мајклове ствари, ипак, нису на продају

Продаја личних ствари и занимљивих предмета са ранча "Неверленд", најављена за идућу недељу, ипак је отказана након тужбе "краља попа".

Велика аукција личних ствари Мајкла Џексона, најављена за идућу недељу, отказана је, а аукцијска кућа пристала је да предмете врати "краљу попа", пренеле су агенције.

Аукцијска кућа "Џулијенз" саопштила је да је продаја најављена за период од 22. до 25. априла, отказана после договора са Џексоном који је 4. марта поднео тужбу којом је тражио да му се врате неке ствари.

Подсетићемо вас да је наведена аукцијска кућа раније потписала уговор са Џексоновим портпаролом Том Р. Томом, који јој омогућава да "покупи" и отуђи на стотине предмета са затвореног и продатог калифорнијског ранча "Неверленд". Процењено је да укупна сума за Мајклове ствари може да достигне до 10 милиона долара. 

Иако је лосанђелески судија почетком овог месеца одлучио да аукција може да се одржи, две стране су, ипак, селе да преговарају и нашле "заједнички језик". То подразумева да је Џексон пристао да плати извесну "сумицу", обзиром да је изгубио спор на суду.

Дарен Џулијен, власник аукцијске куће, је током априла изјавио да је потрошио више од 2 милиона припремајући продају и изложбу око 1.400 предмета која је отворена јуче на Беверли Хилсу и трајаће до 25. априла.

Предмети, међу којима су капија Џексоновог ранча "Неверленд", али и бела кристална рукавица коју је носио при извођењу композиције "Billie Jean", биће враћени певачу по затварању изложбе.

"Толико је интересовање од стране многобројних Џексонових обожавалаца да су, уместо да ставе предмете у руке приватних колекционара, господин Том и аукцијска кућа 'Џулијенз' склопиле договор који ће омогућити да фанови још много година уживају у колекцији", стоји у заједничкој изјави.

На изложби постављеноj на 2.788 квадратних метара, посетиоци ће моћи да виде и његов црвени позлаћени престо, "ролс-ројс" лимузину, сценску одећу, његове портрете, слике Петра Пана и играчке са ранча "Неверленд".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару