Израсла му јелка у плућима

Артјомa Сидоркина, Руса са Урала, лекари су припремали за операцију тумора, након што су симптоми и рендгенски снимци указивали на то. А онда су се сви редом шокирали - биопсијом је утврђено да није у питању тумор, већ дa му расте јелка у плућима.

Када се Рус Артјом Сидоркин (28) из Ижевска, града у уралској области Русије, пожалио да искашљава крв и има јаке болове у плућима, лекари су посумњали да има рак.

Рендгенски снимак је потврдио њихову сумњу, јер се јасно видела сенка на једном плућном крилу.

"Били смо 100 посто сигурни. Урадили смо снимак и нашли нешто што изгледа идентично као тумор. До сада сам их видео на стотине, па смо одлучили да га оперишемо", изјавио је хирург из Ижевска, доктор Владимир Камашев.

Затражена је биопсија. Након што су направили рез на грудима, лекари су били шокирани, јер су уместо тумора угледали зелене иглице јелке.

"Три пута сам затварао и отварао очи, јер сам мислио да халуцинирам. Замолио сам асистента да дође и погледа. 'Види, имамо јелкицу овде', рекао сам. Био сам сигуран да ми се привиђа", рекао је доктор Камашев.

На крају је констатовано да се у Сидоркиновим плућима налази јелкица од 5 сантиметара.

"Искрено, нисам осећао било какво страно тело у себи. Рекли су ми да сам вероватно једини човек на свету у коме је почело да расте дрво, али сада могу да ми кажу шта год хоће, само кад немам тумор", каже Сидоркин који се опоравља након операције одстрањивања.

Лекари верују да је он случајно удахнуо семе које се "примило" у његовим плућима, а јаке болове изазивале су оштре иглице јелке које су додиривале капиларе.

Међутим, биолози имају скептичан став о могућности да у плућима израсте биљка.

"Апсолутно је немогуће да зелена биљка израсте из малог семена унутар људског тела. Да би биљка расла, потребно је да се испуни много услова - светлост, затим вода и одређена температура", каже Олга Баранова, универзитетски професор.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару