Угризао питона да би се ослободио загрљаја

Један кенијски фармер је ујео огромног питона који му се обмотао око тела и одвукао га на дрво, али му очајнички потез није помогао. Тек након пар сати велике борбе успео је да извуче мобилни телефон из панталона и позове помоћ.

Фармер Бен Њаумбе радио је сам током викенда на пољу у кенијској области Малинди, на обали Индијског океана, када га је напала огромна змија, очигледно у потрази за храном.

"Нагазио сам на нешто сунђерасто, а онда се одједном око моје ноге обмотао огроман питон, који је вероватно кренуо у лов на козе", изјавио је Њаумбе.

Он је рекао да је, када му се змија обмотала око горњег дела тела, морао да предузме "очајничке мере", пренео је Ројтерс.

"Њихао је свој храпави застрашујући реп преко мојих уста. Морао сам јако да га уједем током борбе, а једна рука ми је била онеспособљена."

Фармер се затим ухватио за дрво да би спречио да га гмизавац одвуче, али се након сат времена уморио и пустио. 

"Змија ме је онда лако и брзо одвукла. 'Плански' ме је дизала уз дрво и, када се докопала грања, изненађујуће, као да је попустила да се одмори", препричава Бен.

Њаумбе, који се све време борио колико је могао, искористио је тренутак да из панталона извуче мобилни телефон и позове свог шефа, адвоката Тукероа Олеа Кину.

Полиција, која се појавила заједно са шефом, није смела да пуца да не би погодила и човека. Бен је исцепао део своје кошуље, покрио змијину главу и обмотао је конопцем који су му добацили.

Спасиоци су животињу везали и свукли их обоје са дрвета.

Један од полицајаца је изјавио: "Змија је толико шиштала да смо се сви препали. Један од колега је чак остао у колима, уплашен на своју кожу".

Човек је прошао са мањим озледама усана и модрицама, а питон, који је однет у Фалконри уточиште, се сутрадан искобељао из три вреће у које је био спакован и побегао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару