Мајкл Кејн још није за пензију

Чувени британски глумац Мајкл Кејн, иначе ветеран Корејског рата, каже да не планира да иде у пензију, али да када буде дошао тај тренутак, отићи ће без фанфара и најава, као "стари војник".

Британски глумац Мајкл Кејн који снима филмове више од 50 година, не планира пензију и каже да ће једног дана једноставно "ишчезнути као стари војник".

Кејн (76), како каже, данас прихвата само улоге које не може да одбије и да, поред два довршена филма и понављања улоге батлера у трећем филму о Бетмену, тренутно ништа не планира.

"То је стара мафијашка ствар, понудите ми нешто што не могу да одбијем. А то више нема везе са новцем, већ са сценаријом", казао је Кејн у интервјуу поводом свог новог филма "Is Anybody There" који у петак стиже у америчке биоскопе.

"Ако се не појави сценарио који не могу да одбијем, онда сам у пензији. Нема ту никаквих фанфара или објаве у новинама, једноставно ме више нема. Био сам војник и то је као што они кажу, 'стари војници не могу да умру, они само ишчезну'", објаснио је.

Ветеран британске армије који је служио у Корејском рату, каже да је у новој драми Џона Кролија "Is Anybody There" дао једну од својих најбољих улога до сада, играјући остарелог музичара Кларенса који умире од Алцхајмерове болести.

"То је један од најбољих филмова које сам икада урадио, један од најбољих мојих перформанса" тврди Кејн који је до сада освојио 2 Оскара за најбољу споредну мушку улогу, у филмовима "Живот нема правила" 2000. године, и за "Хану и њене сестре" 1987.

"Мој критеријум за моје улоге, а веома ретко сам га користио, је 'Да ли сам нестао?', 'Да ли је глума нестала?', и 'Да ли је Кларенс био јасан?'. А одговор на сва три питања је да", изјавио је Кејн. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару