Бацио и спалио гомилу пара

Један Тајванац је у претходних недељу дана кроз прозор два различита таксија избацио гомилу тајванских долара, изазвавши општи хаос на улицама. Пре тога је велику количину новца спалио у хотелу.

Тајванска полиција ухапсила је прекјуче 55-годишњег мушкарца, који је из таксија избацивао новчанице од по 1000 тајванских долара, изазивајући општу пометњу на улицама.

Човек је кроз прозор таксија бацао новац у прометном кварту града Тајчунга, а људи су се заустављали и скупљали новчанице, рекао је званичник полиције Лин Ши-Минг.

Од железничке станице, где је узео такси, до центра града, успео је да избаци укупно око милион тајванских долара (30.000 америчких долара) из две пуне вреће са новцем које је имао код себе, пре него што га је таксиста, видевши шта ради, одвезао право у полицијску станицу.

"С њим нешто није у реду, највероватније има неки психички проблем", додао је Лин.

Полиција верује да је исти човек прошле среде по ауто-путу разбацао много већу суму новца, током вожње коју је започео, опет таксијем, у граду Чиајиу, а завршио у Сијхиху, у области Тајпеј. И тада је изазвао хаос, јер су се возачи заустављали да покупе новчанице. 

Али то није све. Ухапшени, идентификован само као Чен, такође је спалио око 400.000 тајванских долара у хотелу у Чангуа Ситију, када је активирао противпожарни аларм.

Сав овај новац је зарадио од продаје комада земље.

Неки од пролазника који су се на улици затекли у време овог необичног инцидента, прикупљени новац су однели у полицију, док су га други једноставно трпали у џепове, пренела је агенција Ројтерс.

Обзиром да је бацање ђубрета по аутопуту на Тајвану прекршај који се кажњава новчано са до 3000 долара, човек је прослеђен саобраћајној полицији на даље испитивање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару