Мачак искористио "један од девет живота"

Феликс, 12-годишњи мачак Немице Андрее Шредер, преживео је 5 недеља под рушевинама зграде у Келну, вероватно пијући кишницу, и из несреће изашао неповређен.

Скоро пет седмица после рушења стамбених зграда и Историјског архива града Келна, ватрогасци су из рушевина извукли живог 12-годишњег мачка Феликса за којим су од дана несреће трагали власници.

Мачак, нађен испод слоја шута високог најмање један метар, сада је, како је саопштила ватрогасна служба у Келну, прилично мршав, али здрав и неповређен.

Поново је са пресрећном власницом Андреом Шредер (34) која ниједног тренутка није одустајала од потраге и све време се надала. Она је већ првог дана након рушења, по бандерама у крају залепила 50 плаката са Феликсовом сликом.

Феликс је живео у једној од кућа које су се 3. марта ове године срушиле заједно са келнским Историјским архивом. У тој несрећи, до које је дошло током радова на проширењу келнске подземне железнице, погинула су два младића.

Ватрогасне екипе су прексиноћ, као и претходних недеља, у рушевинама покушавале да пронађу и од пропадања спасу драгоцене документе из архива града Келна, који на том месту постоји од времена римског царства.

У једном тренутку зачули су тихо мјаукање. "Прво су угледали главу и предње шапе. Затим је пажљиво ослобођен", пише у саопштењу ватрогасне службе.

Мачак је био заглављен између цигли и камења и није могао да се помера, а млади ватрогасци који су га нашли, одмах су животињу препознали по фотографијама које је разделила власница Андреа. 

Они су оценили да је Феликс "свакако искористио један од девет мачијих живота".

Иначе, Феликс је живео са Андреиним родитељима који су успели у последњем тренутку да се евакуишу, а мачак је у моменту несреће спавао на њиховом кревету. Претпоставља се да је преживео пијући кишницу.

Убрзо након спасавања је однет код ветеринара да би добио инекцију за враћање енергије.

"Он је борац. Није поломио ниједну кошчицу, нити је доживео било какве друге повреде. Мада је још увек мало несигуран на својим ножицама", каже Андреа. 

Феликсови власници сада се надају да ће у рушевинама можда бити нађена и друга мачка коју су поседовали, Феликсова сестра Клео.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару