Керуша преживела 4 и по месеца на пустом острву

Керуша Софи, која је испала из чамца својих власника и преживела четири и по месеца на једном пустом острву у Аустралији, враћена је кући, пише данас аустралијска штампа.

Аустралијски овчарски пас Софи Такер, која је име добила по познатој америчкој звезди водвиља из прошлог века, испала је из чамца крајем новембра, возећи се са својим власницима  по великим таласима недалеко од острва Скофелд, на северу аустралијске државе Квинсленд.

Џен и Дејв Грифит били су очајни после губитка пса.

"Ударио нас је већи талас и када смо се окренули, пса више није било у чамцу. Вратили смо се да је тражимо, али пошто је био мрачан и сив дан, ни након сат времена нисмо могли да је нађемо, па смо помислили да се удавила", испричала је госпођа Грифит.

Међутим, када је пала у воду, Софи је упорно пливала и стигла до острва Сент Биз, 5 наутичких миља од места на којем је испала из чамца, а тамо је четири и по месеца живела "као Робинзон Крусо".

Прошле седмице, животињу су ухватили ренџери у друштву дивљих коза на ненасељеном острву, мислећи да се ради о дивљем псу, јер се хранио јарићима и коалама.

Када је од пријатеља сазнала да су ренџери ухватили неког пса, већ озлоглашеног на острву, Џен је контактирала "Marine Parks and Wildlife".

"Постала је дивља и изопачена. Није дозвољавала било коме да јој приђе или да је пипне. Ни храну није хтела да узме од њих."

"Развиле су се многе теорије... неки претпостављају да ју је струја прво донела на ближе острво Кезвик где постоји мала заједница, али када су људи покушали да јој приђу, она је побегла и отпивала до острва Сент Биз, где је живела са дивљим козама", каже госпођа Грифит.

Цела прича је шокирала животињске стручњаке.

"Нисам никада чула ништа слично", изјавила је ветеринарка РСПЦА Вики Ломакс бризбејнским медијима. "Овчари су вероватно најпогоднија раса паса за преживљавање у оваквим ситуацијама, али ово је свакако било велико мучење за њу. Но, чим буде видела своје власнике, вратиће се у нормално стање."

Прошле недеље, Грифитови су ишли да сачекају ренџерски чамац који је вратио пса са острва.

"Позвали смо је именом, а Софи је почела да цвили и скаче по кавезу. Када су јој отворили вратанца, обрадовала нам се као никада до тад. Вртела се попут чигре", испричала је пресрећна госпођа Грифит.

И заиста, као што је ветеринарка претпоставила, госпођа Грифит и Софи су све веома брзо вратиле у пређашње стање.

"Као да никада није била одсутна. Ја обујем моје сандале, а она дође и седне поред", прича пресрећна Џен.

"Опет ужива у клима уређају."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару