Велс улаже у комуникацију са "оним светом"

Након што је велшко Министарство рада одобрило средства за пројекат који се бави комуникацијом са преминулима, шокирана јавност и већина посланика националног парламента боре се да пониште одлуку.

Видовњаци из Велса Пол и Дебора Рис добили су од државе новац за пројекат "Want2Work" (Желим да радим) чији је циљ да полазници науче како да комуницирају са преминулим рођацима и пријатељима.

Јавно мњење је шокирано одлуком Министарства рада да им одобри новац, па је тим поводом покренута истрага.

Видовњаци, који држе курсеве, радионице и семинаре широм Велике Британије, тврде да ће сав новац пореских обвезника, око 4.500 фунти, уложити у отварање академије у Бриџенду, у Јужном Велсу.

"Људи који су изгубили мајке, очеве или децу заслужују поштовање док тугују, али и доброг медијума да им помогне", рекао је четрдесетогодишњи Пол.

Према Половим речима, његова три године млађа супруга Дебора најзаслужнија је за добијање субвенције од државе, јер је успела да увери чланове комисије да се ради о квалитетном пројекту.

"Никада до сада држава није улагала у видовњаке и веома сам поносан што смо доказали да нисмо шарлатани", рекао је Пол, који је пре него што се "просветлио" радио као тапетар.

Он је одбио да каже колико зарађују као медијуми, али је рекао да ће им овај новац помоћи "да се одрже на површини".

"Ово није посао од 9 до 17, то је начин живота. Времена су тешка, новца је мало - али то је нешто што волимо и радимо веома озбиљно и професионално", тврди Пол и додаје да они своје студенте уче како да користе "свест и видовњачке способности".

"Свако има ту способност. То је нешто са чиме сте рођени. Док растете, шутирате лопту и схватите да је лако. Али колико добро је шутирате током живота је отворено питање за било кога. Није свако Дејвид Бекам."

"Способност повезивања са духом је доступна свима. Ми поједностављујемо шесто чуло и чинимо га лако разумљивим. Наша успешност је 100 одсто."

Међутим, питање је да ли ће одлука министарства остати на снази, јер је више посланика у националном парламенту тражило да она буде поништена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару