Изабрана књига са најнеобичнијим насловом

Британска награда за књигу са најнеобичнијим насловом припала је делу посвећеном будућности продаје свежег сира, саопштио је магазин "Букселер".

Победник годишњег британског избора за књигу са најнеобичнијим насловом за 2008. годину је дело "The 2009-2014 World Outlook for 60-milligram Containers of Fromage Frais" (Изглед светске амбалаже од 60 милиграма за свеж сир, за период 2009-2014), чији је аутор професор Филип М. Паркер.

Међу конкурентима на краткој листи "лудих" наслова су биле и књиге "Метафизика павијана", "Ивични преглед дебелог црева" и "Свлачите се и плетите са стилом".

Организатор такмичења, Хорас Бент из магазина "Букселер" (Bookseller), је поздравио избор, пошто у наслову нема никаквих облика вулгарности за разлику од претходних година када су шампиони били "Структуре за укрућивање високих перформанси" (2000) и "Живети са лудим стражњицама" (2002).

Филип Стоун из поменутог магазина је нагласио да је Паркерова победничка књига фасцинантног наслова има и фасцинантну цену - 795 фунти.

"Шта будућност предвиђа за амбалажу за свеж сир? Нисам сигуран да желим да платим 795 фунти да бих сазнао!", додао је Стоун.

Иначе, "Fromage Frais" (Свеж сир на француском) је производ сличан јогурту који се често конзумира као лаки дезерт или доручак са додатком воћа или меда.

За Паркерово дело определило се 32 одсто од 5.034 особе колико их је гласало на сајту thebookseller.com, док је на другом месту, са 22 одсто гласова, "Метафизика павијана" о понашању примата.

Трећи по броју гласова (18 одсто) је медицински приручник "Ивични преглед дебелог црева".

Награда за књигу са најнеобичнијим насловом установљена је 1978. за време сајма књига у Франкфурту.

Међу ранијим победницима су наслови "Ако желите зближавање у вашој вези, почните од ваших ногу", "Учините вашег коња отпорним на бомбе", "Велика књига са причама лезбејских коња" и "Поновно коришћeње старих гробова".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару