Непознати син Џона Кенедија?

Према тврдњама Аустријанке Лизе Ланет (87), Џон Фицџералд Кенеди је са њом имао ванбрачног сина, много пре брака са Жаклин Бувије. Антонио Бохлер, наводно Кенедијев син, данас има 64 године.

Четрдесетшест година након Кенедијеве трагичне смрти у Даласу, Аустријанка Лиза Ланет, стара 87 година, изашла је у јавност са изненађујућим открићем. Наиме, она тврди да је својевремено била у вези са младим Џоном Кенедијем и да је с њим добила сина.

То се догодило у зиму 1944-45, док је још увек трајао Други светски рат. Џон Кенеди, у то време официр америчке морнарице, одсео је у једном хотелу у Финиксу где се опорављао након рањавања у борбама на Пацифику.

Хотел је био у власништву мајке Лизе Ланет. Њих две су се иселиле у САД после "аншлуса" Аустрије 1938. године.

Романса између Џона, који је тада имао 25 година, и Лизе, која је имала 21, трајала је неколико месеци.

"Заједно смо ишли у Мајами и Њујорк и провели смо један викенд на Куби. Почетком 1945. године открила сам да сам трудна. То сам рекла Кенедију, а он је предложио да се венчамо", изјавила је Ланетова аустријском дневнику "Курир".

"До тада сам водила леп и слободан живот од ког нисам желела да одустанем. У то време брак за мене није долазио у обзир", поверила се времешна госпођа.

Њихов син Антонио родио се у септембру 1945. године и добио презиме Бохлер по својој баки. У то време Џон и Лиза су и даље били пријатељи и према њеним тврдњама, наставили су да се виђају чак и када је он започео политичку каријеру.

У контакту су остали дуго, а све то време Антонио није знао да је Џон Кенеди његов отац. То је сазнао тек када је напунио тридесету.

После 64 године, Лиза Ланет је одлучила да проговори о тајни коју је крила због стида, али и због предострожности пошто је била убеђена да би јој донела само проблеме. Након много деценија, недавно је боравила у Бечу у потрази за својим коренима.

Лиза, потомак династије Хабсбурговаца, своју причу је поверила новинару који је желео да са њом разговара о њеној славној породици, њеном деди, надвојводи Оту Хабсбуршком, оцу последњег аустро-угарског цара.

Међутим, уместо да му исприча своја сећања младе девојке на царском двору, Лиза Ланет му је испричала другу, много фасцинантнију причу.

Због немогућности да изнесе било какав доказ о вези са Џоном Кенедијем, многи сумњају у веродостојност Лизине приче.

Новинар који ју је интервјуисао, међутим, верује њеним речима. "Могуће је да је добра лажљивица, али ја јој верујем. Све што ми је испричала о вези са Хабсбурговицима показало се као тачно", навео је новинар аустријског "Курира", Георг Маркус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару