Поново ради "Спандау Балеј"

Певач некада популарног британског "њу роментик" састава "Спандау Балеј", Тони Хедли, изјавио је прилично самоуверено острвским медијима да се у скорије време може очекивати окупљање и турнеја групе која се распала пре 20 година.

Грозница поновног окупљања давно распалих бендова се шири. Након "Стоун роузиса" и чланови британске поп групе "Спандау Балеј", популарне 1980-их година, најавили су да ће се окупити 20 година после распада бенда.

Пионири музичког покрета нови романтизам чије су песме "Gold", "True" и "Through the Barricades" популарне и данас, планирају да сниме нове песме и крену на турнеју, саопштио је певач Тони Хедли.

Последњи пут "на гомили" су виђена тројица од петорице чланова бенда онда када су тужили гитаристу Герија Кемпа. Наиме, 1999. певач Хедли, затим Стив Норман и Џон Кибл тражили су поделу суме од милион фунти на име ауторских хонорара. Изгубили су парницу на Вишем суду.

Десет година касније вести су дијаметрално супротне. "'Момци су поново у граду' и нестрпљиви смо. То ће бити генијално, веома смо узбуђени, али ће бити потпуно другачије у односу на пре. Наравно да ће бити старих хитова, носталгије, али и новог почетка", казао је Хедли дневнику "Индипендент".

Нема речи о томе да ли то значи нови албум.

Иако су почели као "нови романтичари", успех су постигли синт-поп песмама као што су "Gold", "True" и "Only When You Leave Me". Након три платинаста албума, њихов последњи 1989. "Heart Like A Sky", био је потпуни промашај. 

Вест о поновном окупљању групе биће званично саопштена у данас у Лондону, када ће се знати и детаљи о плановима бенда.

Незванично, њихова повратничка турнеја ће се састојати од 10 концерата у новембру и децембру, пишу британски медији. Завршни ће бити у Барселони на "Камп Ноу" стадиону, капацитета 100.000 гледалаца.

Бенд очекује зараду од 12 милиона фунти, што је стварно добар мотив да се "закопају све ратне секире" међу члановима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару