Нема више држања за руке у Дубаију

Након серије инцидената, донедавно врло толерантне власти Дубаија заузеле су много оштрији став према поштовању муслиманских правила понашања, којима ће морати да се повинују "сви грађани, становници и посетиоци док су у емирату".

Држање за руке, плесање, љубљење, разголићеност и пуштање гласне музике на јавним местима сада се сматра неприкладним понашањем у Дубаију, пише дневник на арапском "Ал Амарат-Ал Јоум".

Извршно веће овог емирата, једног од седам чланова Уједињених Арапских Емирата, посебно је упозорило странце, који чине 80 посто популације у Дубаију, да поштују обичаје муслиманске већине у овој земљи и избегавају сваки облик неприкладног понашања.

Правила која важе на свим јавним местима обухватају забрану свих облика голотиње, гласно пуштање музике, размену пољубаца између мушкараца и жена, а невенчаним паровима је чак забрањено да се држе за руке!

Да све ово треба схватити веома озбиљно, јасно је из чињенице да за свако кршење нових закона, било оно извршено од стране Емираћана или странаца, следи затворска казна.

Прописи су ригорозни и све оне који буду ухваћени под утицајем алкохола - чак и мале количине - изван делова у којима је то дозвољено. У противном, упознаће чари арапског затвора.

Дубаји је, иначе, мултикултурална средина јер у њему живи огроман број странаца, углавном неквалификованих радника из Азије и професионалаца са Запада.

За разлику од већине конзервативних суседних земаља у заливу, овај емират толерише релативно опуштен начин облачења и готово сваки хотел има барове и клубове у којима се алкохол легално точи.

Ипак, серија инцидената, попут оног, не тако давног, када је двоје Британаца ухваћено у вођењу љубави на плажи, скренула је пажњу на повремене "сударе" локалне и "увозне" културе, па је Извршни биро Дубаија, који руководи амбициозним плановима овог емирата, издао нови правилник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару