Сајам развода

У енглеском граду Брајтону током протеклог викенда је одржан први британски сајам развода на којем се окупило нешто мање од хиљаду људи жељних савета, утехе и подршке.

Око хиљаду људи окупило се протеклог викенда у Брајтону на првом сајму развода у Великој Британији, у покушају да на њему пронађу утеху после растанка од животних партнера.

Организатори сајма под називом "Почните из почетка", подстакнути сличним манифестацијама у Европи, наводе да је циљ био да се помогне људима у опоравку после раскида.

Сајам је одржан у недељу у хотелу "Барсело олд шип" у Брајтону, а организаторка Сузи Милер (44), мајка троје деце која се после 10 година брака и сама развела 2003, каже да је намера била да се учесницима скрене пажња на позитивне аспекте живота, као и да се пружи подршка онима који су се недавно развели.

Учесници су имали прилику да разговарају са адвокатима, астролозима, финансијским саветницима, саветницима за унапређење начина живота, али и "мистичним исцелитељкама" које су нудиле спиритуалистичку помоћ.

Сајам је привукао и фенг-шуи експерте који су били ту да помогну у "чишћењу некога из нечијег живота", односно ослобађању домова од свега што подсећа на бивше.

У понуди су биле и дечије играонице, као и чајеви и колачи, а званичници сајма наводе да, за разлику од других сајмова овог типа, намерно нису понудили учешће лабораторијама за ДНК анализу, детективским агенцијама и људима који се фокусирају на негативне аспекте развода.

"Овај сајам се разликује од других јер је много личнији", рекла је Сузи Милер.

Цена улазнице била је пет фунти.

Британија са 140.000 развода годишње има једну од највиших стопа у Европи. Према подацима из 2001, на сваких 1.000 људи је 2,6 развода, док је европски просек 1,8 развода.

Иначе, први сајам развода у свету одржан је у Бечу у октобру 2007. године под слоганом "Нови почетак". Привукао је око 500 људи и 20 учесника-излагача, укључујући и приватне детективске агенције и ДНК лабораторије које су нудиле утврђивање очинства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару