Маринци су много очајни кад регрутују баке

Седамдесетдеветогодишња Опал Блеквел Вокер са Флориде, којој је остало само пар недеља до пензије, добила је позив да се прикључи корпусу маринаца оружаних снага САД-а.

На само пар недеља до пензије, Опал Блеквел Вокер је добила понуду за нови посао. И то не било какав!

Седамдесетдеветогодишњој жени из Крествјуа на Флориди, регрутни центар из Њу Џерсија послао је писмо путем федералне експресне поште у којем бакицу позива да се придружи маринцима!

"Морала сам да потпишем по пријему, јер је било послато са највишим приоритетом током ноћи", каже тотално збуњена Опал.

У писму наредника-мајора Риса из Команде за регрутовање корпуса маринаца пише следеће: "Драга Опал, мислиш ли да имаш оно што је потребно да би била амерички маринац? Да ли си спремна за највеће и најтеже изазове у животу?".

"Ако си храбра, поуздана и желиш да се унапредиш, онда су маринци право место за тебе", стоји у наставку сугестивног позива.

Бака каже да се прво запрепастила, а онда помислила да се неко шали.

"Можда је боље да их позовем и потврдим да сам примила позив, да ми не би случајно укинули социјално осигурање", прича забринута госпођа Вокер и планира да оде до локалне канцеларије регрутног центра и каже: "Ево ме, где сам распоређена?".

Опал можда не одговара старосним границама неопходним за приступање маринцима - од 17 до 29 година - али каже за себе да је марљив радник. Госпођа "потенцијални регрут" додаје да је цео живот радила, но никада није размишљала о војничкој каријери.

Обзиром да је два сата пре него што јој је уручено "екстремно хитно" писмо оружаних снага, примила "2 недеље до пензије" напомену локалних новина у којима ради, "Дејли Њуз", Опал ће ускоро имати вишка слободног времена, па може "озбиљно да размишља" о новој, примамљивој понуди.

Она себе може да замисли као једну од "одабраних и поносних", али не може да претпостави шта би биле њене дужности.

"Шта да радим, да им перем ноге кад се врате са маневара?", пита се госпођа Вокер, која за нешто више од месец дана пуни 80 година.

"Да сам 60 година млађа, стварно бисте имали регрута на овој адреси."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару