Орао јачи од камиона

Краљевски орао који је ударио и разбио шофершајбну шлепера, не само да је преживео судар, већ је после тога напао двојицу шофера и приморао их да побегну и позову помоћ.

Један краљевски орао, тежак око седам килограма са распоном крила преко два метра, завршио је у кабини камиона, пошто је претходно пробио и разбио у парампарчад ветробранско стакло, на запрепашћење возача који није повређен.

Наиме, Метју Гонзалез возио је аутопутем 80, на северу америчке државе Невада, када је птица која се крај пута хранила мртвим зецом, узнемирена буком возила преспоро узлетела и ударила у шофершајбну камиона који се кретао великом брзином, испричао је Џо Дукет, службеник Уреда за заштиту дивљине државе Невада.

Птица је улетела у кабину и потпуно помахнитала.

"Чуо сам бучну ломљаву као да је цигла прошла кроз стакло. Пробудио сам се, а шофершајбна је била свуда по мени. Следеће што сам видео је огромна птица на патосу кабине", испричао је Дерил Јанг, Гонзалесов сувозач који је у тренутку инцидента спавао.

Шофер и његов колега морали су да "побегну" из возила пошто нису успели да савладају моћну грабљивицу.

Ни полицајцу којег су позвали у помоћ то није пошло за руком, већ га је савладао један соколар.

Ветеринари су након прегледа снажног орла констатовали да је вероватно прво главом ударио у стакло и да му је "једна страна главе отечена, да се ради о озбиљнијим контузијама, а био је и врло узнемирен и незадовољан". Но, повреде ипак неће оставити трајне последице.

Судар птице и камиона на западу Америке, изненадио је све јер је показао да је орао у стању да издржи снажан удар камиона.

Џефри Спајрс, власник фирме из Мирамара на Флориди чије је возило, каже да је мислио да се возачи шале када су га позвали да му пријаве штету. "Ово се никада није десило у историји камионског транспорта", тврди Спајрс.

Примерак врсте која је заштићена у САД, пребачен је у центар за опоравак у Спринг Крику, одакле ће, када му буде боље, бити враћен у природу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару