Мобилни телефон уместо капи за нос

Једна јапанска компанија која продаје мелодије за мобилне телефоне нуди звоњаву која наводно може да отпуши нос особама са кијавицом.

Понуђене мелодије прати и вибрација која, како та компанија наводи, служи као лек против кијавице.

Мелодија се користи тако што се мобилни телефон 30 секунди држи прислоњен на корен носа, што наводно може да отпуши синусе захваљујући вибрацијама.

Исти поступак би могао да буде ефикасан и у случајевима поленске кијавице, од које пате милиони Јапанаца, додаје компанија.

"Развили смо мелодије за мобилне телефоне на основу научних података", навео је њихов творац, додајући да звуци и вибрације поштују физиолошке разлике између жена и мушкараца као и "резонантност њихових носева".

"Фреквенција за мушкарце одговара ноти 'ла', што је 440 херца, док је она за жене нота 'до', односно 532 херца", тврди компанија која, ипак, истиче да "лечење" није успешно код свих корисника.

Произвођач такође наглашава да "терапија" не функционише код становника Европе - "странаца дугих носева" чији органи чула мириса не реагују на исте вибрације.

Мелодије се могу преузети с интернет платформи компаније "Dwango", уз месечну претплату.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи