Само лекар сме да каже Чавезу да ћути

Само неколико људи може да каже председнику Венецуеле Угу Чавезу да престане да прича. Један од тих "ултра привилегованих" је његов лекар.

Уго Чавез, чији говори често трају по пет и више сати, рекао је да му је лекар препоручио да наредна три дана ћути да би грло престало да га боли.

"Мало сам се разболео интензивним и сталним коришћењем овог 'топа' и лекар ми је рекао да не причам", испричао је Чавез кроз смех на почетку телевизијске емисије у којој учествује сваке недеље.

Председник Венецуеле одмах је одговорио да ћутање није најбољи лек за њега.

"Рекао сам 'Слушај пријатељу, уради шта можеш али како да ја то спроведем?'. Три дана без приче? Издржао сам један, у ствари ниједан дан", препричао је Чавез кратко убеђивање са својим лекаром.

Шпански краљ Хуан Карлос покушао је да ућутка Чавеза, изазвавши дипломатски инцидент када му је на сусрету 2007. рекао да ућути.

Венецуелански председник је честа мета шала због његовог ораторског стила и с времена на време покушава да скрати своје говоре, али безуспешно.

Две узастопне изборне трке последњих месеци узеле су данак код Чавеза. Интензивна кампања пре републичких и локалних избора у новембру, па још једна за измену Устава путем референдума, довеле до упале грла, пошто у својим маратонским говорима он често пева и виче.

У јануару је држао говор од скоро 7 сати без прекида приликом појављивања у Конгресу. Али зато је без проблема победио на референдуму и укинуо лимите председничког мандата, што ће му омогућити да се кандидује колико год пута хоће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи