Кога сте питали да градите мост?

Пошто им је рушење моста у прошлогодишњим поплавама онемогућило кретање, житељи једног румунског села нису више могли да чекају да им власти поправе мост, па су сами то урадили. Због тога им прете затворске казне.

Уморни од чекања да им власти обнове мост који је срушен у поплавама у јулу 2008, житељи румунског села Маргинеа одлучили су да га сами саграде. Пад моста им је поделио село на две половине и прелазак из једног дела у други био је знатно отежан.

Проблем је у томе што за то нису имали дозволу, па би градитељи могли сада да се нађу у затвору, јер су, према закону, извршили кривично дело.

Јавни тужилац Виорел Даму изјавио је да полиција покушава да идентификује особе које су радиле на изградњи моста који је подигнут за само један дан, 6. фебруара.

"Кривцима" прети казна од три године затвора, уз новчану казну од 70.000 леја (20.800 долара).

Старешина села Маргинеа рекао је да је истрага апсурдна и истакао да су мештани тестирали мост и ограничили тежину на две и по тоне.

"Чим држава нађе мало времена да нам направи нови мост, ми ћемо овај који смо направили одмах срушити", рекао је он.

После велике буре у медијима, јавни тужилац је мало ублажио став, рекавши да би житељи села могли да избегну казну ако се утврди да су поступили "у крајњој нужди". Чак је и румунски премијер похвалио солидарност мештана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи