Најкритичније у Бачкој Паланци и Бачком Петровцу, отклањају се последице невремена

На територији Бачке Паланке и Бачког Петровца било највише интервенција због невремена. Поједини делови Бачке Паланке остали без струје. Ветар је јуче обарао стабла, а град величине лешника, скоро потпуно је прекрио тло у Бачкој Паланци и Темерину.

Невреме праћено јаком кишом, градом, ветром и грмљавином захватило је јуче део Војводине. Ветар је обарао стабла, а град величине лешника скоро потпуно је прекрио тло у Бачкој Паланци и Темерин.

Милош Миленковић из Сектора за ванредне ситуације рекао је за РТС да је на територији Бачке Паланке и Бачког Петровца било највише интервенција због невремена.

"Највећи посао је био у делу уклањања стабала са коловоза да би се саобраћајна инфраструктура оспособила", рекао је Миленковић.

Један део Бачке Паланке је остао без снабдевања електричном енергијом. Миленковић је рекао да верује да ће доћи до стабилизације у току дана.

Општински штаб за ванредне ситуације Бачке Паланке издао је хитно упозорење грађанима да не прилазе кабловима, електроводовима где виде да су гране дрваћа пале, односно да не доводе себе у директну опасност.

Све надлежне институције и инспекцијске службе су на терену.

"Није било повређених и угрожених лица па није било интервенције у делу спасавања и евакуације услед невремена које је задесило Јужнобачки управни округ", истакао је Миленковић.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије