Временска прогноза за 16. јануар 2024.

Већ ујутру на северу биће ведро. У осталим пределима облачно, уз престанак падавина. Током дана делимично разведравање у целој земљи. Ујутру понегде слаб мраз, током дана до 8 степени. У Београду ноћас снег. Падавине престају ујутру. Током дана разведравање и највише 6 степени. Од среде осетно топлије, у четвртак чак до 20 степени. А већ од петка поново хладно и снег.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

16.01.2024. Уторак: Ујутро на северу Србије претежно ведро, а у остатку земље облачно уз престанак снега. Током дана без падавина уз делимично разведравање у свим крајевима. Ветар слаб до умерен, на истоку Србије повремено јак, западни и северозападни, после подне и увече у слабљењу и скретању на југоисточни. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша од 4 до 8 степени. Упозорења: Поледица или залеђивање мокрих површина вероватноћа, вероватноћа 70%.

17.01.2024. Среда: Ветровито и осетно топлије уз наоблачење. Током дана углавном суво, а киша се понегде очекује увече и током ноћи. Ветар умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни, на југу Баната и у планинским пределима са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -5 до 1, највиша од 8 до 13, у Тимочкој Крајини хладније, до 5 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

18.01.2024. Четвртак: Претежно облачно, ветровито, местимично са кишом, која ће се у Тимочкој Крајини ујутру ледити на тлу. Ветар умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни, на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима са ударима олујне јачине. На планинама ће доћи до наглог отапања снега. Најнижа температура од 4 до 9, највиша од 12 до 18, у Тимочкој Крајини хладније, од -2 ујутро до 5 степени у току дана. Упозорења: Отапање снежног покривача, вероватноћа 85%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Локална појава ледене кише у Тимочкој Крајини, вероватноћа 80%.

19.01.2023. Петак: Облачно и ветровито уз нагло захлађење, па ће киша прелазити у снег и у нижим пределима. Ветар умерен и јак северни и северозападни. Јутарња температура од 5 до 10, на истоку Србије око 1, током дана осетном паду и после подне ће се кретати у интервалу од -1 на северу до 10 степени на југу. Увече и током ноћи још хладније. Упозорења: Снег – стварање / повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 20.01. до 24.01.2024.)
За викенд (20 - 21.01.) хладно уз разведравање, само се још у суботу у брдско-планинским пределима очекује краткотрајан снег. Северозападни ветар у суботу крајем дана у слабљењу, а у недељу у поновном скретању на јужни. Почетком наредне седмице (22 - 23.01.) умерено наоблачење и пораст температуре уз кошаву, а крајем периода (24.01.) очекује се јаче наоблачење с кишом.

недеља, 25. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару