Читај ми!

Временска прогноза за 29. новембар 2023.

Још ујутру и пре подне киша, суснежица и снег, а затим од средине дана разведравање. Из средње Европе стиже овај хладнији ваздух и спушта температуру. Ујутру од 0 до 3 степена, највиша дневна од 3 до 8. У Београду је ујутру у вишим деловима града могућ краткотрајно снег, затим разведравање. Јутарња и дневна температура неће се много разликовати, од 3 до 5 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

29.11.2023. Среда: Хладније. Ујутро и пре подне умерено до потпуно облачно, са слабим падавинама: у нижим пределима мешовите падавине киша, суснежица и понегде и краткотрајан снег, на планинама снег. Пре подне на крајњем северу, а после подне и увече и у већини осталих предела постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, у северној и источној Србији повремено и јак северозападни, увече у слабљењу и скретању на јужни и југоисточни правац. Најнижа температура од 0 до 3 °С, а највиша од 3 до 8 °С.

30.11.2023. Четвртак: Ујутро хладно уз мраз. Током дана умерено облачно и топлије уз појачање јужног и југоисточног ветра, који ће крајем дана на југу Баната и на планинама имати ударе олујне јачине. Киша се очекује тек понегде у Војводини. Најнижа температура од -5 до 0 °С, а највиша од 9 до 15 °С, у Тимочкој Крајини око 4 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

01.12.2023. Петак: Већи део дана умерено облачно, углавном суво, ветровито и осетно топлије уз јак и олујни јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар. На планинама топљење снежног покривача. Најнижа температура од 5 до 13 °С, у Тимочкој Крајини око 0 °С, највиша од 16 до 22 °С, у Тимочкој Крајини око 8 °С. Увече и у току ноћи са севера и запада јаче наоблачење и захлађење с кишом, која ће падати и на планинама, али уз брз прелазак кише у снег. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%.Нагло отапање снежног покривача, вероватноћа 90%.

02.12.2023. Субота; Претежно облачно и осетно хладније с кишом и снегом. Пре подне на северу и западу, а после подне и увече у већини крајева престанак падавина, док ће се на југу земље задржати и током ноћи. Ветар умерен и јак северни и северозападни, само ујутро на југоистоку јужни. Јутарња темепратура од 2 до 10 °С, током дана у паду и средином дана кретаће се од 3 °С на северу до 10 °С на југу Србије. Упозорење: Нагло отапање снежног покривача, вероватноћа 80%. Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, вероватноћа 70%.  Снег – мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 80%.

субота, 27. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару