Читај ми!

Временска прогноза за 24. новембар 2023.

На северу и североистоку Србије углавном суво, у осталим крајевима киша, нарочито после подне. За 24 сата пашће од 20 до 50 литара кише по квадратном метру. Током ноћи на планинама ће киша прећи у влажан снег. Ујутру у Војводини понегде слаб мраз, током дана од 7 до 15 степени. У Београду пре подне суво, од средине дана киша. Највиша температура око 10 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

24.11.2023. Петак: Умерено до потпуно облачно. Ујутро у Војводини местимично слаб мраз и суво у свим крајевима, пре подне киша ће почети да пада у централном делу Србије, а после подне падавине ће се интензивирати. Највише падавина у другом делу дана очекује се у области од западне и југозападне Србије, преко Шумадије и Поморављу до истока земље, а у току ноћи ка суботи падавинска зона јачаће и шириће се даље ка југу и југоистоку Србије уз просечну количину падавина од 20 до 50 mm за 24 h, локално и више. На крајњем северу и североистоку углавном суво. У току ноћи у планинским пределима киша ће прећи у влажан снег уз појачање интезитета. Ветар слаб и умерен, на планинама и јак јужни и југозападни, увече и у току ноћи у постепеном скретању на северни, прво у Војводини. Најнижа температура од -1 до 5 °С, највиша од 7 до 15 °С. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 12 h, вероватноћа 90%. Влажан снег, вероватноћа 80%.

25.11.2023. Субота: Облачно и хладно. У Војводини углавном суво, у осталим крајевима падавине: на планинама снег, а са падом температуре киша ће прећи у влажан снег и у нижим пределима. Снежне падавине биће најинтензивније на југозападу, југу и истоку Србије, где се у нижим и брдским пределима очекује релативно брзо формирање снежног покривача висине од 10 до 20 cm, на планинама локално и више од 30 cm. Крајем дана мањи снежни покривач местимично ће се формирати и у централној Србији. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар, крајем дана на истоку Србије и са ударима олујне јачине. Јутарња температура од 2 до 7 °С, током дана у паду на -1 до 3 °С. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 12 h, вероватноћа 90%. Формирање снежног покривача ≥ 10cm за 12h, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

26.11.2023. Недеља: Променљиво облачно, хладно и ветровито, повремено уз снег или краткотрајне пљускове снега, али уз малу количину падавина. Ветар јак, понегде и олујни северни и северозападни. Најнижа температура од -5 до 0 °С, у Неготинској Крајини до 2 °С, највиша од 0 до 6 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

27.11.2023. Понедељак: Ујутро делимично ведро уз слаб и умерен мраз.Током дана умерено до потпуно облачно, а мешовите падавине (киша и снег) очекују се углавном увече и током ноћи. Северозападни ветар у слабљењу, , после подне у скретању на југоисточни, а кошава ће у току ноћи ка уторку бити у појачању. Најнижа температура од -8 до 0 °С, највиша од 2 до 8 °С.

Tmin<-5°C, вероватноћа 90%.

понедељак, 26. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару