Читај ми!

Временска прогноза 15. јануар

До краја дана сунчано и топлије, само ће у Тимочкој Крајини бити облачно, тмурно и хладније. Температура од 7 степени у Тимочкој Крајини до 14 на западу Србије, у Београду око 11 степени. Наредне седмице облачно, местимично са кишом, на високим планинама са снегом.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

15.01.2023. Недеља: Ујутро у већини крајева магла и ниска облачност, која ће се по појединим котлинама задржати и пре подне. Током дана изнад већег дела претежно сунчано и топлије, само у Тимочкој Крајини облачно, тмурно и хладније. Ветар слаб и умерен, после подне и увече у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни. Најнижа температура од -2 до 3, а највиша од 7 степени у Тимочкој Крајини до 14 степени на западу Србије. Упозорење: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 80%.

16.01.2023. Понедељак: Наоблачење са севера Србије до средине дана прошириће се и на остале определе условљавајући кишу, на високим планинама снег. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак, јужни и југоисточни, на југу Баната и на планинама са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -1 до 5, највиша дневна од 9 до 13 степени, на истоку Србије хладније, око 5 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

17.01.2023. Уторак: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом, на високим планинама са снегом. Више падавина се очекује увече и током ноћи ка среди на југозападу и југу Србије. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, у планинским пределима и на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 3 до 8, највиша дневна од 12 до 16 степени, на истоку Србије хладније око 6 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 95%; Киша са количином падавина већом од 20 l/m2 за 12h, вероватноћа 95%.

18.01.2023. Среда: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом, на високим планинама са снегом. Више падавина се очекује ујутру и пре подне на југозападу и југу Србије. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, у планинским пределима и на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 6 до 11, највиша дневна од 13 до 18 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%; Киша са количином падавина већом од 20 l/m2 за 12h, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 19.01.2023. до 23.01.2023.)
Умерено до потпуно облачно и релативно топло, повремено са кишом, на високим планинама са снегом. Од петка се очекује пад температуре и снег и у нижим пределима. У четвртак ће дувати умерен и јак, јужни и југоисточни ветар, на југу Баната и на планинама са ударима олујне јачине, који ће затим бити у слабљењу и скретању на северозападни правац.

недеља, 01. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару