Временска прогноза 13. децембар

Без падавина. У већини места преовлађиваће сунчано време, али биће хладно. Јутарња температура од -8 до нуле, највиша дневна од нуле до 6 степени. У главном граду претежно сунчано. Температура 2 степена изнад нуле.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

13.12.2022. Уторак: Хладно уз слаб и умерен јутарњи мраз и локално маглу. У току дана у већем делу претежно сунчано, а на југу Србије умерено облачно. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -8 до 0, а највиша од 0 до 6 степени. У току ноћи наоблачење у свим крајевима. Упорозења: Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

14.12.2022. Среда: Ујутру хладно уз слаб и умерен мраз. У току дана на северу претежно облачно и углавном суво, а падавине се очекују у крајевима јужно од Саве и Дунава (од 10 до 20 mm за 24h). У већини нижих предела услед пораста температуре се очекује да снег пређе у кишу док ће у источној Србији падати ледена киша и снег уз интензивирање падавина касније после подне, увече и у току ноћи када се очекује стварање снежног покривача од 5 до 15 cm. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната са олујним ударима. Најнижа температура од -5 до -2, а највиша дневна од 2 до 6 степени. Упорозења: Локална појава ледене кише, веротаноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%. Тмин < -5 степени, вероватноћа 90%.

15.12.2022. Четвртак: Мало до умерено облачно, топлије и суво. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак, југоисточни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша дневна од 8 до 14 степени

16.12.2022. Петак: Претежно облачно, осетно топлије, местимично са кишом. Више падавина се очекује на северу земље док ће на југоистоку падавине бити слабијег интензитета. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и јак, на југу Баната са олујним ударима, јужни и југоисточни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 4 до 8, а највиша дневна од 12 до 18, у Тимочкој Крајини око 6 степени. У току ноћи ка суботи услед пада температуре очекује се прелазак кише у снег и то прво на северозападу Србије. Упорозења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 17.12.2022. до 21.12.2022.)
У суботу облачно, хладно и ветровито местимично са суснежницом и снегом. Затим суво, у недељу хладно са јутарњим мразем, од понедељка топлије. 

понедељак, 02. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару