Временска прогноза - 21. фебруар

После подне наоблачење са севера, местимично са кишом и пљусковима који ће понегде бити праћени грмљавином. Ветар ће бити у скретању на умерен, повремено и јак северозападни. Највиша температура од 12 до 18 степени. Током ноћи облачно са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, а прелазак кише у снег очекује се понегде и у нижим пределима западне и југозападне Србије, уз истовремени престанак кише у Војводини.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

21.02.2022. Понедељак Топлије. Ујутро и пре подне изнад већег дела претежно ведро, само на југу умерено облачно. Од средине дана јаче наоблачење с кишом и локалним пљусковима. Увече на планинама, а током ноћи понегде и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије са снегом. Ветар слаб и умерен јужних смерова, после подне и увече у скретању на северозападни, који ће у зони фронта бити појачан. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша од 12 до 18 степени, после подне и увече у осетнијем паду.

22.02.2022. Уторак Претежно облачно, местимично са кишом, на планинама са снегом уз повећање висине снежног покривача. Снег се ујутро и пре подне очекује понегде и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша од 6 до 11 степени. Упозорење: Повећање висине снежног покривача (брдско-планински део), вероватноћа 90%.

23.02.2022. Среда Ново пролазно наоблачење с кишом, на планинама са снегом. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша од 8 до 12 степени.

24.02.2022. Четвртак На северу и западу претежно сунчано, у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, још ујутро и пре подне у планинским пределима провејавање слабог снега, а затим суво уз постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни, до краја дана у скретању на јужни. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша од 8 до 12 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 25.02.2022. до 01.03.2022.)
У петак претежно сунчано и топлије. За викенд хладније, у нижим пределима повремено краткотрајна киша и суснежица, а на планинама снег. У понедељак и уторак променљиво облачно и суво.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару