Читај ми!

Временска прогноза - 19. фебруар

Облаци са запада балкана и из Панонске низије споро се премештају доносећи ујутру Војводини наоблачење а после подне и кишу. Изнад осталих предела већи део дана сунчано. Из средње Европе стиже свежији ваздух и само на северу спушта температуру, док ће на југу и даље бити топло. Ујутру од -2 до 8 степени, највиша дневна од 10 на северу до 20 на југу земље. У Београду првог дана викенда ведро и температура до 16 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

19.02.2022. Субота: У већем делу претежно сунчано и натпросечно топло. Наоблачење које ће ујутро захватити север Србије, после подне и увече споро ће се премештати ка осталим крајевима.  Слаба киша се очекује у Војводини. Ветар слаб и умерен, јужни, пре подне у Војводини, а после подне и у централним крајевима у скретању на северозападни. Најнижа  температура од -2 до 8 степени, а највиша од 10 на северу Војводине до 20 степени на југу Србије.      

20.02.2022. Недеља: Наоблачење са слабом кишом из централних крајева у току дана ће се премештати даље ка југу и истоку земље. У западној Србији ујутро краткотрајан снег. У Војводини суво. После подне и увече у свим крајевима престанак падавина и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни, до краја дана у скретању на јужни. Најнижа температура од 1 до 6, а највиша од 8 до 13 степени.            

21.02.2022. Понедељак: Ујутро и пре подне мало до умерено облачно и суво. После подне јаче наоблачење с кишом, на планинама са снегом. Увече и у току ноћи краткотрајан снег понегде и у нижим пределима западне и југозападне Србије. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар. Најнижа температура од 0 до 6, а највиша од 12 до 17 степени.    

22.02.2022. Уторак: Променљиво облачно, понегде с краткотрајном кишом. Више падавина ујутро на југу Србије, када се уз кишу очекује и снег. На планинама повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша од 8 до 12 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 23.02.2022. до 27.02.2022.)
У среду променљиво облачно, понегде с краткотрајном кишом, на планинама са слабим снегом. Од четвртка суво и мало топлије.

субота, 07. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару