Откривен тунел испод пирамиде

Археолози открили тунел дугачак око сто метара испод пирамиде Кецалкоатл, једне од најзначајнијих налазишта у близини Мексико Ситија. Тунел води у низ галерија испод храма. Тајанствени ходиник изграђен пре око 1.800 година од када нико у њега није улазио.

Мексички археолози открили су тунел дугачак стотинак метара испод пирамиде Кецалкоатл, једне од најзначајнијих на археолошком налазишту Теотихуакан у близини главног града Мексико Ситија.

Екипа од тридесетак истраживача локализовала је улаз у тунел који води у низ галерија испод храма Пернате змије. Сматра се да је тунел изграђен пре око 1.800 година од када нико у њега није улазио.

Улаз у тунел је 14 метара испод површине, а целом његовом дужином у стени су исклесане просторије. У њима се можда налазе посмртни остаци владара из тог доба.

 Теотихуакан је био главни град највеће преколумбовске империје Астека, а на врхунцу развоја, око 650. године нове ере, био је један од пет највећих градова на свету, са чак 250 хиљада становника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи