Протести у Боливији

Због новог царинског закона, који предвиђа подједнако строго кажњавање кријумчара добара и наркотика, хиљаде трговца протестовало на улицама боливијске престонице Ла Паза. Ухапшено 19 демонстраната.

Полиција у главном граду Боливије Ла Пазу ухапсила је 19 демонстраната и употребила сузавац да растера на хиљаде трговаца који, два дана за редом, протестују испред седишта боливијске владе, незадовољни новопредложеним рестриктивним законом против кријумчарења, јавио је Си-Ен-Ен.

Трговци су незадовољни због увођења новог царинског закона који предвиђа подједнако строго кажњавање кријумчара добара и наркотика.

"Ми смо предузетници, а не трговци наркотицима", проламало се улицама Ла Паза и полиција је била принуђена да масу растера сузавцем.

Незадовољни демонстранти тврде да нови закон тешко погађа њихове интересе и бизнис - онима који буду илегално трговали робом биће одузета сва имовина, а прети им и 15-годишња затворска казна, баш као и нарко-дилерима.

Неће бити поштеђени ни политичари, полицајци и војници уплетени у незаконите активности.

Луис Арк, министар финансија Боливије, међутим, наводи, да нови царински закон не кажњава поштене трговце и да је усмерен против великих кријумчара, оних који илегално уносе робу у земљу.

Председник Боливије Ево Моралес изразио је спремност да саслуша предлоге трговаца о томе како да се држава избори с илегалном трговином, али и истакао да према криминалцима неће имати милости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи