Руси не назиру крај мукама

Пожари у Русији не престају. Најтеже погођен Вороњеж са околином. И Москва у диму. Погинуло 40 особа, а штета се процењује на око 210 милиона долара. Топлотни талас не посустаје.

Ватрена стихија бесни у 17 руских региона, а у некима је проглашено ванредно стање. Најтеже је погођен Вороњеж са околином, а и Москва је у диму. У вишедневним пожарима живот је изгубило 40 особа.

"Током последња 24 сата регистрована су 323 нова пожара, а 24 их је угашено. У односу на претходни дан, број жаришта повећао се за 68 и она су захватила нових 45.000 хектара", навело је Министарство за ванредне ситуације на свом интернет сајту.  

Више од 180.000 спасилаца, ангажованих преко Министарства, као и 2.000 војника и 3.000 полицајаца боре се против ватре која бесни на површини од 172.000 хектара.

Штета се процењује на више од 210 милиона долара. Међутим, невољама се не назире крај, па би руску владу могле да коштају и много више.

"Није лако. Ситуација је веома озбиљна. Топлотни талас не посустаје, прогнозе нису оптимистичне и прети опасност од избијања нових пожара. Држава даје све од себе, али доста зависи и од нас самих", рекао је руски председник Дмитриј Медведев. 

Прогнозе метеоролога обесхрабрују - температура у централним и јужним деловима Русије, наредних дана, прећи ће 40 степени, а предвиђа се и јачање ветра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи