Бомбашки напад у Авганистану

Шесторо деце погинуло у терористичком нападу у провинцији Кандахар. Мета је био један авганистански званичник, који није повређен.

У авганистанској провинцији Кандахар у бомбашком нападу је погинуло шесторо деце, док је у провинцији Нуристан убијено 30 побуњеника.

Бомбаш самоубица активирао je експлозив у колима поред полицијског возила којим је један авганистански званичник ишао на посао.

У нападу је погинуло шесторо деце, а шеф дистрикта Данд у провинцији Кандахар Ахмадулах Назак, који је био мета напада, остао је неповређен, док је један од телохранитеља задобио повреде, пренео је АП.

Нико још није преузео одговорност за напад, који је изведен на исти начин на који талибани нападају владине званичнике на југу земље.

Након што су САД послале додатне снаге у талибанска упоришта у авганистанским провинцијама Кандахар и Хелманд, побуњеници су појачали бомбашке нападе и атентате на све који сарађују са авганистанском владом.

На истоку земље, у граду Џалалабад, побуњеници су напали још једног владиног званичника, саветника председника Вахидулаха Сабауна, који је лакше повређен, рекао је портпарол полиције у провинцији Нангархар Гафар Кан.

Авганистанске снаге и НАТО трупе напали су два села на истоку провинције Нуристан, која су контролисали талибани.

У нападу је убијено више од 30 побуњеника и два авганистанска војника, саопштио је НАТО.

Напад је део напора међународних снага да обезбеде област око села Барг-е-Матал, за чију контролу се последњих месеци боре авганистанске власти и побуњеници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи