Поплаве потопиле Пакистан

У поплавама у Пакистану најмање 800 жртава, велики број несталих. Угрожено милион људи. Одрони и клизишта однели цела села. Евакуисани оболели од загађене воде.

Најмање 800 људи погинуло је у поплавама које су протекле седмице погодиле Пакистан, саопштили су званичници.

Министар информисања провинције Хибер-Пахтунква, на северозападу земље, Миан Ифтикар Хусаин изјавио је да су извештаји о погинулима пристигли из области око тог региона протекле седмице, пренела је агенција АП, додајући да се много људи воде као нестали.

Највише погођен део Пакистана невременом је управо његов севернозападни део, где такве поплаве нису биле од 1929. године.

Уједињене нације су саопштиле да је поплавама у Пакистану угрожено милион људи широм земље и навеле да спасилачке екипе користе војне хеликоптере, камионе и чамце да би допрли до погођених области.

Према подацима УН, више хиљада кућа и путева је уништено, а најмање 45 мостова на северозападу земље је оштећено.

Поплаве, изазване монсунским кишама, проузроковале су изливање река, одроне и клизишта и потапање читавих села.

Неке евакуисане особе имају температуру и дијареју, као и симптоме других болести изазваних загађеном водом.

Према прогнозама метеоролошке службе, у појединим областима падавине ће се у наредном периоду смањити, док ће се у другим деловима земље појачати.

Јако невреме било је највероватније узрок и авионске несреће пре два дана у близини Исламабада, у којој је погинуло свих 152 путника и чланова посаде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи