Израел бомбардоваo Појас Газе

У одмазди на пројектил испаљен са палестинске територије, који је експлодирао у стамбеној зони луке Ачкелон, израелски борбени авиони синоћ бомбардовали Појас Газе. У нападу убијен један од команданата војног крила Хамаса Иса Батран.

Израелски борбени авиони бомбардовали су синоћ циљеве у Појасу Газе након што је јутрос ракета испаљена са те палестинске територије експлодирала у стамбеној зони луке Ачкелон.

Палестинска организација Хамас саопштила је да је један од команданата њеног војног крила Иса Батран погинуо у синоћњем нападу израелских авиона у Појасу Газе.

У нападу авиона на пет циљева 11 особа је рањено.

Четрдесетдвогодишњи Батран је био задужен за прављење ракета и преживео је неколико покушаја Израелаца да га убију.

Батранова супруга и петоро деце су погинули током тронедељног напада Израела на Газу, у јануару 2009. године.

Хамас је саопштио да ће осветити Батранову смрт.

Израелска одмазда

Израел је саопштио да се ради о одговору на ракетни напад из Газе на израелски град Ачкелон, извршен у петак, у којем није било жртава, али је причињена материјална штета.

Израел се жалио УН на ракетну и минобацачку ватру из Појаса Газе на јужну израелску територију.

У писму генералном секретару УН Бан Кимуну израелска амбасадорка у УН Габријела Шалев је навела да "недавни напади на југ Израеа из појаса Газе озбиљно нарушавају међународно право" и да би се "морали осудити у међународној заједници".

Шалева је истовремено најавила да ће "у одговору на ескалирајућу претњи тероризма Израел искористити право на самоодбрану" и да ће "наставити да предузима све неопходне мере да брани своје грађане".

Амбасадорка је оценила је да ти напади истичу опасност која прети из појаса Газе под контролом исламистичког Хамаса.

У експлозији ракете типа "каћуша", која је данас пала у израелску луку, није било жртава, али је причињена материјална штета.

"Нема сумње да је то најозбиљнији инцидент од операције 'Чврсто олово'", рекао је градоначелник Ашкелона Бени Вакин за Радио Израел, мислећи на тронедељну офанзиву израелске војске на појас Газе, започету крајем децембра 2008. године.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи