Нереди у Северној Ирској

У нередима у Северној Ирској рањена три полицајца, повређено 24. Нереди избили уочи традиционалне параде "Наранџастог реда", који је пробритански.

Три полицајца су рањена из ватреног оружја, а 24 су повређена, током нереда протекле ноћи,  саопштила је полиција Северне Ирске.

Група од 200 људи је у Белфасту бацала, током немира који су избили после поноћи, Молотовљеве коктеле и друге предмете на полицајце, навела је полиција.

Представница за односе с јавношћу полиције изјавила је да су сви повређени полицајци ван животне опасности, пренео је Ројтерс.

Још није јасно шта је био узрок нереда који су избили уочи дана параде припадника пробританског "Наранџастог реда", који чине протестанти.

Параде којима учесници обележавају победу протестаната над католицима у XVII веку сваке године изазивају затегнутост у односима са католичком мањином.

За данас су најављене параде "Наранџиста" у 18 градова у Северној Ирској, а очекују се хиљаде учесника.

Прошле године, учесници тог догађаја напали су полицију каменицама и флашама.

У ноћи између суботе и недеље, у ваздух је дигнут мост преко једног сеоског пута у Северној Ирској. Није било жртава, а полиција верује да су мета напада били њени припадници.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи