Невреме у Кини

У Кини након велике кише погинуло 50 људи. Последицама невремена погођено 17 милиона људи. Киша пада од почетка месеца, а идуће седмице погоршање времена.

У поплавама, клизиштима и одронима земље након велике кише која је падала данима, на југу Кине погинуло је 50 људи а више од 15 се води као нестало, саопштило је министарство за цивилне послове.

Последицама невремена погођено је више од 17 милиона Кинеза у девет провинција.

Киша је почела да пада почетком јула, подсећа министарство у саопштењу које је објавило касно у суботу на својој интернет страници.

Наведено је да је срушено око 42.000 кућа, да је 121.000 објеката оштећено, а да је уништено више десетина хиљада хектара усева.

Штета од кише процењена је на око 8,9 милијарди јуана (1,3 милијарди долара).

Међу погинулима су и четири рудара који су страдали у експлозији гаса након што је киша прекинула електрокабл у руднику у провинцији Гуижу на југозападу земље, услед чега је јама остала без вентилације.

Од јуна када је почео први налет кише, у Кини је живот изгубило скоро 400 људи, а та подручја поново ће погодити невреме, како се предвиђа већ почетком наредне седмице, пренео је Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи