Терористички напади у Авганистану

Црни дан за америчке војнике у Авганистану. У више одвојених данашњих напада у Авганистану погинуле 24 особе, међу којима и шест америчких војника.

Најмање 24 особе, међу којима шест америчких војника, погинуло је у серији напада на истоку и југу Авганистана, саопштили су НАТО и локални званичници.

Четири америчка војника погинула су на истоку земље - један од ручног оружја, други од бомбе постављене на путу, трећи у нападу екстремиста, а четврти од случајне експлозије, саопштио је НАТО.

Још двојица америчких војника су погинула у експлозији бомбе на путу, у два одвојена инцидента на југу Авганистана. У провинцији Пактиа, на истоку земље, непознати нападачи отворили су ватру на један минибус усмртивши 13 цивила, рекао је портпарол локалне владе Рохула Самун.

На југу земље, у граду Кандахару, престоници истоимене провинције, једна особа је погинула у експлозији бомбе постављене на мотоциклу, саопштили су локални званичници.

У сукобима и експлозији у округу Гершк у провинцији Хелманд, такође на југу, погинула су три цивила и један полицајац, потврдио је шеф локалне полиције Мохамед Хаким Ангар.

Од почетка јула у Авганистану је погинуло најмање 20 припадника међународних снага, а прошлог месеца број погинулих страних војника достигао је 103, што је највећи број од свргавања талибанског режима 2001. године.

Међународне снаге за пружање помоћи појачале су напоре у циљу сузбијања талибанских екстремиста, нарочито на југу и истоку Авганистана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи